Reset Methode

Wat is de Reset methode?

Reset is een fysieke therapie. Iedere beweging die een mens maakt wordt aangestuurd vanuit de hersenen.
Als behandelaar laat ik je bewegen zonder dat je dit zelf aanstuurt. Je lichaam kent zijn eigen beweging, oftewel, zijn eigen oplossing. Dit kan zowel fysiek als mentaal als bevrijdend worden ervaren. Je lichaam zal aanzienlijk soepeler bewegen en ingeslopen houdingen verminderen of verdwijnen.

Het mooie van deze methode is dat je het niet hoeft te begrijpen. Geloof in het proces, geloof in je eigen lichaamsintelligentie. Als je niet lekker in je vel zit, onvoldoende beweegt, moeilijk kunt ontspannen en alleen negatieve energie voelt, kan de Reset methode je in de juiste mate en op de juiste manier in beweging brengen.

Het lichaam gaat ontspannen, de spanningen worden pijnloos losgelaten, het lichaam wordt geactiveerd. Het zelf herstellend vermogen van het lichaam wordt verhoogd. Ontspanning door beweging

De Reset methode gaat over de kleding heen en gebeurt voor een groot gedeelte staand. Daarna op een kruk.
We activeren je bewegingssysteem en het lichaam gaat bewegen, zonder spierkracht en zonder manipulatie. Het is een pijnloze en ontspannende manier om blokkades te laten verdwijnen.

Reset gaat een samenwerking aan met het zelf herstellend vermogen van je lichaam. Het laat je voelen dat je fysiek vaak meer kunt dan dat je zelf denkt. Bij rug, heup en schouderklachten is vaak te merken dat beperkingen “bedacht” zijn vanuit een angst om te bewegen. De confrontatie met het feit dat bewegen geen pijn hoeft te doen, is vaak de grootste openbaring. Los laten is het belangrijkste.

Ik stel bij de Reset methode geen diagnose en deze kan worden gecombineerd met de reguliere gezondheidszorg, bv fysiotherapie. De Reset methode werkt bij fysieke problemen, maar ook bij stress en spanning.

Voor aanvang krijg je uitleg over de werking van de Reset methode. De behandeling is laagdrempelig, gezien deze over de kleding heen gebeurt. Het is fijn om makkelijk zittende kleding te dragen. Mijn advies is minimaal 2 behandelingen. Als resetter ben ik slechts de startkabel, je lichaam en het zelf herstellend vermogen daarvan doen de rest.

De Reset methode is een nieuwe bewegingsmethode met een bijzondere aansturing. Het herstel wordt niet alleen van buitenaf gestimuleerd maar het lichaam zelf werkt mee. Het lichaam liegt nooit!